Barbro Kvaal er smittevernoverlege i Indre Østfold kommune. Kommunen var tidlig ut med å sette krisestab og stenge sykehjemmene.

Foto: Tone Holmquist

– Vi er ganske fornøyd med oss selv, egentlig

Smittevernlege Barbro Kvaal er fornøyd med koronahåndteringen i Indre Østfold, til tross for flere utbrudd. Hør henne i podkasten Kontrollutvalget.

Indre Østfold har hatt flere utbrudd av covid-19, og har klart å slå ned de lokale utbruddene. Smittevernoverlege Barbro Kvaal forteller hvordan kommunen har organisert seg og fått kontroll med smitten, og gir i podkasten Kontrollutvalget noen gode råd til dem som vil forberede seg på et lokalt utbrudd.

– Vi er ganske fornøyd med oss selv, egentlig, sier Kvaal i denne podkasten.

Vi har også distriktspolitikk på sakskartet, og Stad-ordfører Alfred Bjørlo (V) mener å se trender som kan gi bygda nytt liv.

Kontrollutvalget har også vært på befaring til regjeringskvartalet. Her har vi truffet kommunalminister Nicolai Astrup (H) og forskere som kan si noe om tilliten til lokalpolitikere.

Til eventuelt har vi til behandling hvilken tittel fylkesmannen skal ha: Kansler, innsigelsesdirektør, statsforvaltningsdirektør eller guvernør?

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.