Bø og ordfører Sture Pedersen har satt ned formuesskatten og fått tilflytting. Det vil de få fortsette med under den nye regjeringen.

Bø og ordfører Sture Pedersen har satt ned formuesskatten og fått tilflytting. Det vil de få fortsette med under den nye regjeringen.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Ny regjering lar skatteparadis i Bø fortsette

Distriktspolitikk er populært både hos ny og gammel regjering. Høyre-ordfører Sture Pedersen i Bø er fornøyd med at han fortsatt kan være utradisjonell i skattepolitikken.

PODKAST: Senterparti-ordfører Sigrid Wiggen Prestbakmo i Salangen er naturlig nok fornøyd med den nye regjeringen, og liker at distriktspolitikk er blitt «hot» igjen. Men også Høyre-ordfører Sture Pedersen fra Bø i Vesterålen ønsker den nye regjeringen velkommen.

– Jeg liker formuleringer som å ta hele Norge i bruk. Og så ser det ut som jeg skal få lov til å tenke litt utradisjonelt om hvordan man kan tiltrekke seg folk, sier Pedersen.

Han sikter til regjeringsplattformen fra den nye regjeringen.

Under finanskapitlet står det nemlig at de kommunene som ønsker det kan, få lov til å sette ned den kommunale andelen av formuesskatten. Men går de i minus, må de selv bære tapet.

I Hurdalsplattformen heter det:

«Regjeringen vil ikke kompensere de kommunene som velger å nedjustere satsen i formuesskatten.»

Det er Pedersen godt fornøyd med. Han har fått flere formuende til å flytte og investere i kommunen sin.

I podkasten kan du også høre sjeføkonom Torbjørn Eika i KS forklare kommuneopplegget i statsbudsjettet.

Vi snakker også om Porsgrunn bystyre som krangler om taletid.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.