I dag er det lærerspesialister innenfor blant annet realfag, norsk lese- og skriveopplæring, yrkesfag, begynneropplæring for 1.-4. trinn og fremmedspråk.
I dag er det lærerspesialister innenfor blant annet realfag, norsk lese- og skriveopplæring, yrkesfag, begynneropplæring for 1.-4. trinn og fremmedspråk.Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Lærerspesialistordningen kan bli varig

Når målet om 3.000 lærerspesialister i norsk skole er nådd, vil regjeringen opprette en varig tilskuddsordning.

Regjeringens mål er 3.000 lærerspesialister innen skoleåret 2022-2023, og at alle skoler skal ha tilgang til en lærerspesialist i begynneropplæring.

– Lærerspesialister er med på å styrke skolens arbeid med blant annet tidlig innsats, og de bidrar til å heve kvaliteten på undervisningen. Derfor fortsetter vi satsingen, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

En lærerspesialist er en dyktig lærer som får mulighet til å utvikle seg faglig og jobbe som pådriver for bedre kvalitet på undervisningen i faget sitt. I dag er det slike lærerspesialister innenfor blant annet realfag, norsk lese- og skriveopplæring, yrkesfag, begynneropplæring for 1.-4. trinn og fremmedspråk.

– Målet vårt er 3.000 lærerspesialister skoleåret 2022-2023, og vi skal jobbe hardt for å få til dette. Da vil vi gjøre om lærerspesialistpiloten til en varig tilskuddsordning, sier Melby.

I år vil det bli brukt til sammen 229 millioner kroner på spesialistfunksjonen og spesialistutdanningene, ifølge Kunnskapsdepartementet. Til høsten vil rundt 1.800 lærerspesialister være på plass på norske skoler.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.