Hobøl-ordfører Olav Peder Breivik (H) er positiv til å videreføre forsøket med statlig finansiert omsorg, også når Hobøl i 2020 går inn i Indre Østfold kommune. Hobøl gikk i 2017 vel 8 millioner kroner i pluss på forsøket, mens Stjørdal stakk av med en gevinst på hele 49 millioner kroner. Foto: Magnus K. Bjørke

Tjener godt på forsøk

Ordførerne i Hobøl, Lillesand, Stjørdal og Os blir gjerne med videre i forsøket, som i fjor ga dem en økonomisk gevinst på 121 millioner kroner. 

12 kommuner trakk seg fra forsøket før starten i 2016, hovedsaklig av økonomiske grunner. Men de fire kommunene som prøver ut forsøkets hovedmodell – statlig stykkprisfinansiering av omsorgstjenestene – går i pluss på deltakelsen i forsøket, ifølge en evalueringsrapport fra Agenda Kaupang og Proba samfunnsanalyse.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.