Allerede i starten av februar kom det nye, nasjonale føringer for besøk på sykehjem. Men flere sykehjem praktiserer fortsatt strenge besøksrestriksjoner av hensyn til de ansatte.
Allerede i starten av februar kom det nye, nasjonale føringer for besøk på sykehjem. Men flere sykehjem praktiserer fortsatt strenge besøksrestriksjoner av hensyn til de ansatte.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sykehjem fortsetter med strenge besøksrestriksjoner av hensyn til ansatte

Statsforvalteren i Agder ber kommuner om å gjennomgå besøksordningene og vurdere eventuelle lettelser, slik at sykehjemsbeboere kan ta imot besøk.

Låste dører, faste besøkstider, begrensninger på antall nærkontakter og bookingsystem der besøk må bestilles/avtales på forhånd, er fortsatt realiteten for beboere og pårørende ved flere sykehjem i Agder-kommunene, ifølge Statsforvalteren.

I noen kommuner har det ikke vært gjort endringer siden tiltakene ble innført våren 2020.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.