Generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen mener politikerne har et ansvar for at sykehjemmene har tilstrekkelig og nødvendig kompetanse om demens og medikamentbruk.
Generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen mener politikerne har et ansvar for at sykehjemmene har tilstrekkelig og nødvendig kompetanse om demens og medikamentbruk.Foto: John Trygve Tollefsen / Nasjonalforeningen for folkehelse
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Legemiddelbruk på sykehjem: – Vi blir alvorlig bekymret

Pårørende kontakter ofte Nasjonalforeningen for folkehelsen fordi de opplever at tunge legemidler er førstevalget når demenssyke skal roes ned.

– Vi blir alvorlig bekymret over rapporter om at det brukes mer og tidvis feil medikamenter enn det som er nødvendig for mennesker med demens. De bør kun få legemidler som er helt nødvendige, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Hun understreker at hva som er nødvendig medikamentbruk for den enkelte, må vurderes regelmessig av lege, og følge de nasjonalfaglige retningslinjene for demens.