Advokat Kjetil Edvardsen (i midten), som representerer saksøkerne, under rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

22 av 24 anker dommen i Aleris-saken

Minst 22 av 24 miljøarbeidere som delvis tapte søksmålene mot velferdskonsernet Stendi (tidligere Aleris) i Oslo tingrett, anker dommen.

Ankefristen går ut denne uka, skriver FriFagbevegelse.

Aleris Ungplan og BOI, som i ettertid har skiftet navn til Stendi, ble saksøkt av 24 tidligere konsulenter. De har vært tilknyttet Aleris som selvstendig næringsdrivende, men mener de skulle vært fast ansatt som ordinære arbeidstakere. De fremmet krav om fast ansettelse og betydelig beløp i etterbetaling.

I Oslo tingrett ble Stendi i august helt frikjent i elleve av sakene, mens tolv av saksøkerne ble tilkjent økonomisk kompensasjon og fikk delvis medhold, men beløpende de er tilkjent, ble langt lavere enn kravene. Kun fire av saksøkerne fikk medhold i at de skulle ansettes fast.

– Vi kan ikke leve med at dommen i Stendi-saken blir stående, sa leder Mette Nord i en kommentar da avgjørelsen fra tingretten ble kjent.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.