Partileder Jonas Gahr Støre (t.h.) og Oslo byråd Raymon Johansen like før åpningen av Arbeiderpartiets landsstyremøte der Støre innleder om den politiske situasjonen.

Partileder Jonas Gahr Støre (t.h.) og Oslo byråd Raymon Johansen like før åpningen av Arbeiderpartiets landsstyremøte der Støre innleder om den politiske situasjonen. 

Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Koronamilliarder til kommunene i saldert budsjett

Regjeringen vil gi kommunene og fylkene 7,3 milliarder kroner mer i koronakompensasjon enn det som hittil er bevilget. Pengene gis i det nysalderte budsjettet.

Ifølge NRK får Oslo 1 milliard kroner mer dekket. Ifølge kanalen hadde kommunen bare våget å håpe på 200 millioner kroner.

– Oslo var veldig rammet av pandemien, og vi brukte veldig mye penger, så at vi får noe tilbake, er veldig bra, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

6,9 milliarder kroner går til kommunene, mens fylkene får 400 millioner. For kommunene blir 4,9 milliarder fordelt med en lik sum per innbygger, mens 2 milliarder blir fordelt som skjønnsmidler.

Stiller opp

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik delte nyheten på Facebook torsdag morgen. Der skrev han: 

«Tilsette, leiara og folkevalgte i kommunane har gjort ein imponerande jobb i handtering av pandemien. No stiller regjeringa opp med full kompensasjon til kommunesektoren, slik vi har lova å gjere.»

– Vi har kommet til at det er riktig å dekke dette fullt ut. Kommunene står i en krevende situasjon. Nå får de litt mer handlefrihet til å ivareta de oppgavene de har i forhold til barn og eldre, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

KS-leder fornøyd

KS-leder Gunn Marit Helgesen mener de har fått gjennomslag for kravet om full dekning av kostnadene.

– Dette er veldig gode nyheter. Det er jo et løfte de har gitt, og vi forventer jo at de holder løftene sine. Men dette ser veldig bra ut, sier hun.

(©NTB)