Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Flere jobber i kommunene

526.000 personer er nå sysselsatt i kommunesektoren. Antallet har økt med 77.000 siden den rødgrønne regjeringen tok over.

Statistisk sentralbyrå la i dag, tirsdag, fram nye tall som viser at sysselsettingen i Kommune-Norge fortsetter å vokse. 526.000 personer er nå ansatt i kommuner og fylkeskommuner. Det er en vekst på 1,7 % eller 9.000 personer på ett år.

De som får jobb i kommunene får imidlertid fortsatt deltidsstillinger. Veksten i utførte timeverk er nemlig markert lavere enn veksten i antall sysselsatte; 1,4 %. Skal vi tro tallene har en enkelt ansatt i Kommune-Norge ikke jobbet så få timer siden 4. kvartal i 2003.

Veksten i kommunesektoren er større enn for resten av Fastlands-Norge. Nå er mer enn hver femte sysselsatte person ansatt i kommunene. 20,1 prosent av de sysselsatte i Norge jobber i en kommune eller en fylkeskommune, viser de nye tallene.

Tallene viser at veksten i sysselsettingen er langt lavere nå enn under finanskrisen. Likevel har det blitt 77.000 flere ansatte i kommunesektoren siden 3. kvartal 2005, da den rødgrønne regjeringen overtok.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.