God butikk. De elektriske sparkesyklene er blitt en gullgruve for eierne.

God butikk. De elektriske sparkesyklene er blitt en gullgruve for eierne.

Foto: Elin Svendsen

Elsparkesykkel-gigant har 70 prosent margin

Den norske hovedstaden er blitt en pengemaskin med 70 prosents margin for det svenske elsparkesykkelselskapet Voi, ifølge en selskapspresentasjon.

Oslo kjemper med Paris om å være Europas største marked for elsparkesykler, målt i antall turer – ikke justert for befolkning. Dette baserer Voi på trafikkdata fra det uavhengige analyseselskapet Fluctuo og egeninnsamlet informasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Etterspørselen etter Voi-elsparkesyklene skal være mer enn sju ganger høyere i Oslo enn andre europeiske hovedsteder, og henholdsvis dobbelt og fem ganger så stort som i viktige markeder som Stockholm og Berlin.

For tredje kvartal melder Voi om en justert driftsmargin på 70 prosent i Oslo, med investeringskostnader og hovedkvarter i Stockholm holdt utenfor.

Det finnes ingen samlet oversikt over antallet sparkesykler i Oslo, men ifølge analyseselskapet Fluctuo, som måler tilbudet fra fem av seks leverandører, befinner det seg inntil 9.000 elsparkesykler i hovedstaden i januar, som er lavsesong. Det gjør Oslo til byen i Europa med flest sparkesykler per innbygger.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.