Askøy kommune har fått inn flere erstatningskrav som følge av at innbyggerne måtte koke drikkevannet i seks uker i sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Burger King krever erstatning fra Askøy

Burgerkjeden Burger King mener kokevarselet i Askøy kostet dem nærmere 350.000 kroner. Det vil de at kommunen skal betale.

Burgerkjedens avdeling på Kleppestø mener de har tapt omsetning i perioden fra 6. juni til 18. juli da de var uten drikkevann. Nå har de fremmet et erstatningskrav på nærmere 350.000 kroner, skriver Askøyværingen ifølge NRK.

En del av kravet forklares med at restauranten måtte selge flaskebrus istedenfor dispenserbrus.

Ordknappe

Markedssjef Heidi Moss i Burger King vil ikke kommentere saken, men skriver i en e-post til avisen at de opplever at kommunen behandler dem på en profesjonell måte.

Heller ikke jurist og fagansvarlig prosjekt ved vann- og avløpsseksjonen i kommunen, Martin Falch Haavardsholm Storetvedt, ønsker å kommentere saken.

– Vi vil gå inn på alle kravene som er kommet mot kommunen og behandle dem individuelt når vi kommer så langt. Nå er vi i dialog med forsikringsselskapet om håndteringen av kravene vi har mottatt, sier han til avisen.

9. juli opplyste kommunalsjef Marit Rinnan i en e-post til Bergens Tidende at kommunen hadde mottatt to erstatningskrav og noen titalls henvendelser som tolkes som krav om prisavslag i vannavgiften.

Nytt kokevarsel

Over 2.000 personer ble syke av drikkevannet tidligere i sommer, og innbyggerne i Askøy måtte koke vannet i seks uker før kommunen opphevet kokevarselet.

Fredag 2. august ble kokevarselet gjeninnført etter at det på ny ble funnet bakterier i 125-bassenget som ligger på Øvre Kleppe. Prøver som ble tatt onsdag 7. august, viste imidlertid ingen funn av bakteriene, men kommunen opprettholder kokevarselet inntil videre.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.