Masterprogrammet er utviklet ved det juridiske fakultet ved UiB.
Masterprogrammet er utviklet ved det juridiske fakultet ved UiB.Foto: Marit Hommedal / NTB

UiB starter opp med master i kommunal ledelse

Universitetet i Bergen (UiB) utvikler en tverrfaglig master i kommunal ledelse. Første modul starter til høsten.

I samarbeid med Statsforvalteren i Vestland jobber Universitetet i Bergen (UiB) med å utvikle et helt nytt tverrfaglig erfaringsbasert masterprogram, som skal gi kommunale ledere den breddekompetanse de trenger.

Det skriver UiB i en pressemelding.

Masterprogrammet utvikles for kommunale og fylkeskommunale ledere, eller personer som har ambisjoner om å bli leder i kommunal sektor.

– Ledelse i kommuner byr på spennende utfordringer med mange komplekse og krevende problemstillinger, og det er stort behov for et slikt masterstudium som adresserer dette eksplisitt for disse lederne, sier UiB-direktør Robert Rastad.

Rastad er tidligere kommunaldirektør i Bergen.

Fire frittstående moduler

Det nye masterprogrammet vil bygge på tverrfaglighet, som gjenspeiler mange av de fagfeltene som er relevante for kommunal ledelse. Både jurister, samfunnsøkonomer, statsvitere og psykologer skal undervise fra sine fagfelt i programmet.

Ifølge UiB vil programmet også passe for personer som enten jobber eller planlegger å jobbe hos Statsforvalteren eller andre deler av offentlig forvaltning.

Masterprogrammet skal bestå av fire frittstående moduler, som kan tas enkeltvis eller settes sammen til en full mastergrad, inkludert en avsluttende masteroppgave.

Den første modulen er klar og starter allerede til høsten. Modulen tar for seg det rettslige, politiske og økonomiske handlingsrommet for kommunale ledere og hvordan du som leder kan utnytte dette til å drifte, fornye og forbedre organisasjonen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.