Lill Sverresdatter Larsen, leder i Sykepleierforbundet, støtter rusreformen mens helsesykepleierne i forbundet er skeptisk.

Lill Sverresdatter Larsen, leder i Sykepleierforbundet, støtter rusreformen mens helsesykepleierne i forbundet er skeptisk.

Foto: Norsk sykepleierforbund

Uenighet i Norges Sykepleierforbund om rusreformen

Mens leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund uttrykker full støtte til den foreslåtte rusreformen, er lederen for helsesykepleierne skeptisk.

– Rusavhengige er ikke kriminelle som må straffes, men folk som trenger hjelp. Full støtte til regjeringen med denne endringen i ruspolitikken. Nå må det følges opp med finansiering, organisering og kompetanse, skriver Lill Sverresdatter Larsen på Twitter.

I en senere tweet presiserer hun at Norsk Sykepleierforbund (NSF) støtter avkriminalisering, ikke legalisering.

Larsen har likevel ikke full støtte i eget forbund for uttalelsen. Helsesykepleiernes leder, Ann Karin Swang, uttalte følgende til NTB fredag ettermiddag:

– Vi tror regjeringens avkriminalisering av narkotika vil føre til økt rusbruk blant ungdom. Samtidig tar de bort verktøyene vi har til å hjelpe disse ungdommene.

Hun mener reformen vil sørge for at ungdommer med rusproblemer kun vil få ett møte med helsesykepleierne, framfor et helhetlig behandlingsløp.

– Vi settes nærmest sjakk matt, sier Swang.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.