Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim anker frifinnelsen av den tidligere Nittedal-ordføreren

Økokrim anker over bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet.

Det skriver Økokrim i en pressemelding.

– Vi mener tingretten har bedømt bevisene uriktig når de har frifunnet de tiltalte. Vi har derfor anket dommen til lagmannsretten, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth.

Økokrim er også uenig i tingrettens forståelse av korrupsjonsbestemmelsen.

– Jeg er helt sønderknust, sier tidligere Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) til Kommunal Rapport.

- Jeg er helt sønderknust, sier tidligere Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap). Mandag ble det kjent at Økokrim anker den frikjennende dommen fra tingretten.

- Jeg er helt sønderknust, sier tidligere Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap). Mandag ble det kjent at Økokrim anker den frikjennende dommen fra tingretten.

Foto: Elin Svedsen

Thorkildsen (Ap) og en lokal næringsdrivende ble i midten av oktober frifunnet i Romerike og Glåmdal tingrett for grov korrupsjon.

Nå kan saken bli behandlet på nytt i lagmannsretten.

– Først får vi se om lagmannsretten aksepterer anken, sier Thorkildsen.

Thorkildsens forsvarer mener anken ikke bør slippe inn til ny behandling i lagmannsretten, ifølge NTB.

– Jeg er utrolig overrasket over at de anker dommen, som jeg mener er klar og tydelig. Til nå har jeg ikke rukket å gå inn i anken, men den er relativt kort. De ber om en omkamp, rett og slett, sier hennes forsvarer, advokat Thomas Skjelbred, ifølge NTB.

Korrupsjonssaken mot Nittedal-ordføreren

  • Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) sto tidligere i høst tiltalt for grov korrupsjon sammen med en lokal forretningsmann i Romerike og Glåmdal tingrett.
  • Nylig kom tingrettsdommen som frikjenner både Thorkildsen og forretningsmannen. Dommen er nå anket av Økokrim.
  • Thorkildsen ble valgt til ordfører i Nittedal i 2011.
  • Ifølge tiltalen var hun i perioden 2013–2016 involvert i kommunens behandling av saker der forretningsmannen hadde interesser og eierskap. Det gjaldt blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal.
  • Påtalemyndigheten mente forretningsmannen hadde overført 125.000 kroner til selskapet Bare Fine Klær AS, som var deleid av Thorkildsen. Pengeoverføringen skal ha blitt gjort via et enkeltmannsforetak eid av den daværende kona til forretningsmannen. Senest i april 2014 ble det avtalt at overføringen var et lån, som ikke er tilbakebetalt, ifølge tiltalen.
  • Ytterligere tre personer var tidligere siktet i saken, men sakene mot disse ble henlagt.