Hjemmekontor gir bedre konsentrasjon enn det vanlige kontoret. Det mener nesten 50 prosent, uavhengig av alder, ifølge en fersk undersøkelse.

Hjemmekontor gir bedre konsentrasjon enn det vanlige kontoret. Det mener nesten 50 prosent, uavhengig av alder, ifølge en fersk undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Norsk Eiendom: Flere mener de er mer effektive på hjemmekontor

Flere mener at de er mer effektive og konsentrerer seg bedre på hjemmekontor. Samtidig har samhandlingen med kolleger blitt dårligere.

Det viser en undersøkelse fra Norsk Eiendom. Bransjeforeningen har gjennomført en analyse om hjemmekontor. 663 medarbeidere i selskaper over hele Norge har deltatt.

Nesten 50 prosent, uavhengig av alder, sier at de konsentrerer seg bedre på hjemmekontoret. Mellom 40 og 50 prosent i aldersgruppen 30–60 år mener de er mer effektive på hjemmekontoret enn på kontoret på jobben.

Rundt 40 prosent sier at effektiviteten i arbeidet er bedre. Litt over 30 prosent sier at de leverer bedre kvalitet.

Samtidig svarer 75 prosent at kreativiteten og samhandlingen med kolleger har blitt dårligere. Omkring 65 prosent sier de får mindre tilbakemeldinger og veiledning fra kollegene. Halvparten mener at den faglige utviklingen har blitt dårligere.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.