Tekniske problemer gjorde at pressen ikke fikk tilgang til kommunestyrets videomøter i starten av koronapandemien, ifølge rådmann Arild Bratsberg i Gratangen. – Men får vi en ny smittesituasjon, vil vi ha mulighet til å gi pressen tilgang også til Teamsmøter, forsikrer han.

Foto: Privat

Lover å gi pressen tilgang til videomøter heretter

I Gratangen og flere andre kommuner ble pressen hektet av da politikerne begynte med videomøter. Fortsetter de å møtes digitalt, må pressen få full tilgang.

Nesten alle kommuner har gjennomført politiske møter ved hjelp av digitale verktøy under koronapandemien. De fleste, men langt fra alle, har gitt pressen digital tilgang til slike videomøter, viser Kommunal Rapports undersøkelse.

Det må de hvis de fortsetter å møtes i digitale møterom. Den midlertidige forskriften, som på visse vilkår har gitt kommunene adgang til å avvikle fjernmøter uten presse og publikum, opphører 1. august. 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.