Monica Mæland, kommunal- og moderniseringsminister (H), under fredagens debatt i Arendal. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Kommunalministeren møter fylkesrådlederen i Troms

Fylkesrådslederen i Troms møter mandag kommunalminister Monica Mæland (H) for å diskutere sammenslåingen med Finnmark, som nekter å delta på møtet.

Prosessen mellom de to fylkene er i øyeblikket helt fastlåst. Troms’ fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap) møter mandag kommunalministeren, mens Finnmarks fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) nekter å stille på møtet.

– Det er helt uaktuelt å møte kommunalministeren med den agendaen hun har på dette møtet. Det eneste møtet vi vil stille på, er et møte der vi kan diskutere hvordan Finnmark kan bestå som eget fylke, sa Vassvik til Aftenposten forrige uke.

Fredag møtte Mæland og varafylkesordfører i Finnmark Tarjei Jensen Bech (Ap) til duell i Arendal om veien videre.

– Jeg har et sterkt mandat fra finnmarkingene som sier et klart og tydelig nei. Vi risikerte å måtte flytte all makt ut av Finnmark, og det er ikke akseptabelt, sa Jensen Bech.

Jensen Bech understrekte samtidig at han har Sametinget i ryggen.

Kommunalminister Mæland har uttalt at hun frykter hele regionreformen kan ryke dersom fylkessammenslåingen går i vasken.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.