Helseminister Ingvild Kjerkol og fagmyndighetene holder koronapressekonferanse etter redegjørelsen i Stortinget tirsdag.

Helseminister Ingvild Kjerkol og fagmyndighetene holder koronapressekonferanse etter redegjørelsen i Stortinget tirsdag. 

Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kjerkol: Koronapass klart til bruk onsdag

En ny versjon av koronapasset er rett rundt hjørnet. Fra og med onsdag ettermiddag kan kommunene ta det i bruk, opplyser helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Tromsø er blant kommunene som har meldt interesse for å ta i bruk koronapasset, men innføringen ble utsatt på grunn av personvernutfordringer.

Nå er omsider en ny teknisk løsning på plass, opplyste helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på regjeringens koronapressekonferanse tirsdag.

– Den nasjonale, forenklede løsningen er klar klokken 14 onsdag. Det har vært en teknisk løsning klar til bruk nå, men så har man ønsket denne varianten, sa Kjerkol.

Kun for lettelser

Hun understreker at koronapasset er ment som et alternativ til andre smitteverntiltak slik at kommuner med restriksjoner kan gjøre lettelser.

I store deler av Europa har koronapass bidratt til å unngå nasjonale nedstengninger. I en rekke land er koronapassene blitt en del av hverdagen ved at man skanner QR-koden på vei inn på kafeer, kinoer og arrangementer.

Jobber med lover

Ifølge Kjerkol må det mer lovarbeid til for at man i Norge skal kunne ta i bruk koronapasset på en like omfattende måte som i andre land.

– Det jobber regjeringen med, sa hun tirsdag.

(©NTB)