Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) (bildet) har bestemt seg for å evaluere lærerløftet. Hittil har han kun fått rapportert enkelte tall fra Utdanningsdirektoratet, men dette er ikke godt nok, mener Røe Isaksen. Foto: Audun Braastad/NTB scanpixAudun Braastad/NTB scanpix

Isaksen vil likevel evaluere lærerløftet

Lærerløftet var en av de viktigste satsingene til Sosialistisk Venstreparti og daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Men det varer i utgangspunktet bare til 2017.

Den planlagte følgeevalueringen ble stanset av Halvorsens etterfølger, Torbjørn Røe Isaksen (H), allerede i 2013. Nå har statsråden bestemt seg for å evaluere prosjektet likevel. Hittil har han kun fått rapportert enkelte tall fra Utdanningsdirektoratet, men dette er ikke godt nok, mener Røe Isaksen i dag.

– Det man ikke får til med denne rapporteringen, er en systematisk sammenligning med andre skoler kontrollert for andre ting som kan forstyrre effekten. Det betyr, i selverkjennelsens lys, at beslutningen som ble tatt i 2013 ikke var god nok, sier han til Aftenposten.

Han sier at de hadde en diskusjon om det faglige opplegget for følgeevalueringen for tre år siden.

– Lærerressurser var allerede fordelt, og vi hadde ingen mulighet til å lage effektforskning i ordets strenge forstand. Vi mente derfor at vi kunne få god nok informasjon ved at Utdanningsdirektoratet rapporterte basert på tilgjengelige tall, sier Isaksen.

SV-leder Audun Lysbakken har kritisert kunnskapsministeren for å droppe evalueringen og tok saken opp under Stortingets spørretime onsdag.

– Det er en innrømmelse av at han selv gjorde en kritisk feilvurdering, og det vil ikke være mulig å få den samme kvaliteten på evalueringen nå som om den hadde blitt satt i gang høsten 2013, mener Lysbakken.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.