Det blir ikke bevaring av Andøya flystasjon, heter det i regjeringsplattformen.

Det blir ikke bevaring av Andøya flystasjon, heter det i regjeringsplattformen.

Foto: Tore Meek / NTB

Ingen livbøye til Andøya i regjeringsplattformen

Hurdalsplattformen inneholder løfter om et nytt støttefond til Andøy kommune, men Senterpartiet har ikke fått gjennomslag for å beholde flystasjonen.

Ap og Sp lover et nytt fond på 250 millioner, uten at det skal føre til avkorting av andre tilskudd til kommunen eller hindre tilgang til andre midler.

– Regjeringen vil også bidra til flere arbeidsplasser og mer aktivitet i Andøy kommune, blant annet gjennom å styrke romindustrien, legge til rette for økt aktivitet i reiselivsnæringen og gjennomføre utbygging av Andenes havn, skriver de to partiene i sin regjeringserklæring.

Bevaring av flystasjonen på Andøya, som skal utfases så snart nye overvåkingsfly er innfaset på Evenes flystasjon, har lenge vært en fanesak for Senterpartiet.

Ordfører Knut A. Nordmo (Sp) i Andøy kommune har allerede uttrykt sin misnøye med plattformen:

– Reaksjonen min er kort og godt at jeg selvfølgelig er veldig skuffet når jeg vet hva partiene har sagt i valgkampen. Men jeg er også trist på vegne av Ap og Sps troverdighet i forsvarspolitikken. Aller mest er jeg forbannet! Fortsatt vil Andøya-samfunnet være i en ørkenvandring, sier Nordmo til VG.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.