Fylkesordfører i Viken fylkeskommune Roger Ryberg (t.v.) overrakte fylkesordførerkjedet for Østfold til Sindre Martinsen-Evje (Ap).
Fylkesordfører i Viken fylkeskommune Roger Ryberg (t.v.) overrakte fylkesordførerkjedet for Østfold til Sindre Martinsen-Evje (Ap).Foto: Hallvard Mørk Tvete, Østfold fylkeskommune

– Gleder meg til endelig å komme i gang

Fylkestinget i nye Østfold fylkeskommune er konstituert.

Konstitueringen fant sted i fylkestingssalen i Sarpsborg mandag. 

Fylkesordfører i Viken Roger Ryberg (Ap) overrakte ordførerkjedet til Sindre Martinsen-Evje (Ap), som blir fylkesordfører i Østfold fylkeskommune fra 1. januar 2024.

– Nå gleder jeg meg til endelig å komme i gang med å bygge nye Østfold fylkeskommune, sier Martinsen-Evje til egen nettside.

Sent i gang

På grunn av fylkestingsomvalget i Moss kommune, skjer konstitueringen i Østfold altså snaut to måneder etter at Akershus og Buskerud fikk sin nye politiske ledelse på plass.

Ap, Sp, SV, R, MDG, Pp og uavhengig representant Arnstein Koch Engebretsen har inngått et valgteknisk samarbeid, og utgjør flertallet i fylkestinget i Østfold.

– Vi har mye vi skal få gjort på både kort og lang sikt. Det viktigste nå blir å få vedtatt budsjettet for 2024. Jeg vil gjøre mitt beste for at Østfold fylkesting skal bli en spennende og konstruktiv politisk arena, sier Martinsen-Evje.

11 partier

Fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje er utdannet jurist. Han er bosatt i Sarpsborg og var fram til september 2023 ordfører i Sarpsborg kommune, en stilling han har hatt siden 2011.

Annette Lindahl Raakil (Sp) er valgt som fylkesvaraordfører i Østfold. Hun er bosatt i Fredrikstad og har blant annet vært gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret i Moss, leder av komité for plan samt fylkestingsrepresentant i Viken.

Fylkestinget i Østfold har 43 medlemmer fra 11 politiske partier.