Ny fylkesordfører i Østfold, Sindre Martinsen-Evje (Ap), er glad de har fått til en avtale.

Ny fylkesordfører i Østfold, Sindre Martinsen-Evje (Ap), er glad de har fått til en avtale.

Foto: Britt Glosvik

Ap får fylkesordføreren i Østfold

INP sprakk i forhandlingene. Aps Sindre Martinsen-Evje blir fylkesordfører med knapp margin.

Mandag var det omvalg til fylkestinget i Østfold, men bare i Moss kommune. INP gjorde et kjempevalg, og økte fra ett til to mandater i fylkestinget. Så begynte forhandlingene der INP hadde en rekke absolutte krav, som et vindturbinfritt Østfold og ikke flere bompengeprosjekter.

Forhandlingene har vart lenge, men nå er det klart at INPs førstekandidat Arnstein Koch-Engebretsen forlater partiet og blir uavhengig. Han støtter de rød-grønne. Ap og de rød-grønne får da flertall med INPs ene representant pluss Pensjonistpartiets ene representant.

Tidligere ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen- Evje (Ap), blir ny fylkesordfører i Østfold. Konstitueringen skjer 11. desember.

- Jeg er glad vi har kommet i mål med forhandlingene, og nå gleder jeg med til å starte på jobben med å bygge nye Østfold, sier Martinsen-Evje.

For blått

Koch-Engebretsen var i utgangspunktet fornøyd med avtalen med Ap, men lokallaget ville ha borgerlig samarbeid.

– Partiet er ikke til å kjenne igjen fra det partiet jeg meldte meg inn i tidligere i år. Det har blitt et parti med blåere holdninger enn det jeg føler meg hjemme i. Vi skulle i utgangspunktet være et sentrumsparti, sier Koch-Engebretsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han forlot Senterpartiet til fordel for INP  i januar. På utmeldingstidspunktet hadde han nettopp gått av som leder for Sp-lokallaget i Sarpsborg.