Fylkesmannen i Vestland vil ha de minste barna tilbake på skolen.Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Fylkesmann vil la de yngste barna returnere til skolen

Fylkesmannen i Vestland foreslår å la de yngste barna få gå på skolen som en gradvis endring i vedtaket om stenging av barnehager og skoler.

I et brev til Helsedirektoratet som VG har tilgang til, anbefaler fylkesmann Lars Sponheim å se på om det er «mulig å tilby opplæring til de første årstrinnene i skolen, for eksempel første til fjerde».

Fylkesmannen mener det trolig vil være god nok plass i skolebyggene til at dette kan skje uten å bryte for mye med smittevernrådene.

«Det at barn ser ut til å bli mindre syke av viruset mener vi er et tilleggsmoment for å starte med de første årstrinnene i skolen», står det i brevet.

I første omgang vil barnehagene og skolene holde stengt til 26. mars, men regjeringen skal tirsdag fortelle om videre tiltak for å begrense spredning av koronasmitte. Av hensyn til barna og arbeidslivet, tar fylkesmannen til orde for å gjøre gradvis endringer i vedtaket.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.