Frp, Ap og Sp ønsker å redusere ferjeprisene, men har ikke klart å bli enige om hvordan.

Frp, Ap og Sp ønsker å redusere ferjeprisene, men har ikke klart å bli enige om hvordan.

Illustrasjonsfoto: Magnus K. Bjørke

Frp med nytt ferjeforslag

Fremskrittspartiet gir opp forslaget om å få halvert ferjeprisene allerede i år. Isteden har de lagt et alternativt ferjeforslag på bordet.

Partiet har sammen med Ap og Sp flertall i Stortinget. Alle tre ønsker å få redusert ferjeprisene, men har ennå ikke blitt enige om nøyaktig hvordan.

Frp fikk ikke med seg de to partiene på forslaget om umiddelbart å halvere ferjeprisene, og de kommer derfor med et nytt forslag, skriver VG.

Plan for nedtrapping

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonal budsjett med en forpliktende plan for nedtrapping av ferjepriser, på både riks- og fylkesveier», heter det.

Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi sier at han håper Ap og Sp vil slutte seg til det nye forslaget.

– Betyr det at det forrige forslaget er dødt?

– Vi opprettholder forslaget, men vi klarer å lese signalene. Ingen har signalisert så langt at de vil støtte det. Derfor fremmer vi et alternativt forslag, sier Limi.

Les også: Ferjeopprør blir gjenstand for stortingshøring

Kommer fredag

Forhandlingene om krisepakken har den siste tiden pågått for fullt i Stortinget. Finanskomiteen skal etter planen legge fram sin innstilling fredag.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.