Politi ved asylmottaket i Sunndal der en 17 år gammel jente ble drept torsdag kveld. Foto: Ingrid Ellevset / Driva / NTB scanpixIngrid Ellevset / Driva / NTB scanpix

Dypt preget av sorg etter drap

Sunndal kommune jobber med å ivareta både beboere og ansatte ved asylmottaket i Sunndalsøra. Alle er preget etter at en 17 år gammel jente ble drept på mottaket.

– De som jobber her er dypt preget. Ikke minst de som var her i går kveld, sier ordfører Ståle Refstie i Sunndal til NTB.

Kommunens kriseteam ble innkalt torsdag kveld. Innvandrertjenesten er på mottaket, og kommunen har fått ekstra helsepersonell til stedet.

– Vi har hatt et informasjonsmøte fredag morgen. Vi har kalt inn helsepersonell for å bistå, og prøver etter beste evne å håndtere dette med kommunens ressurser. Vi følger tett opp, sier ordføreren til NTB fredag formiddag.

Han ventet da på at både politimesteren og UDIs regiondirektør skulle komme til stedet.

Vitneavhør

Politiet vil fredag fortsette å avhøre vitner etter at den 17 år gamle jenta ble drept med kniv på asylmottaket. En 18 år gammel mann er siktet.

Begge har bakgrunn fra Eritrea. Den pågrepne mannen har vært i Norge i ett år, offeret ikke fullt så lenge, opplyste politiet til NTB torsdag kveld.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om relasjonen mellom de to eller foranledningen for knivstikkingen, som skjedde inne på mottaket.

Politiet i Nordmøre og Romsdal fikk melding om knivstikking ved asylmottaket i Sunndal klokken 20.38 torsdag. Da ambulanse kom til stedet, ble det forsøkt livreddende behandling, men kvinnen ble bekreftet død like før klokka 22.

I sjokk

18-åringen stakk fra stedet, men ble pågrepet etter kort tid. Ifølge avisen Driva hoppet mannen ut fra et vindu i mottaket for å komme seg unna politiet. Han skadet foten da han landet og skal ha blitt pågrepet uten dramatikk.

¬Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade med dødsfølge, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen til Adresseavisen.

Det vil i løpet av fredagen bli tatt stilling til om 18-åringen skal varetektsfengsles.

Politiet var torsdag kveld på stedet og drev teknisk og taktisk etterforskning. Politiet opplyser til NTB natt til fredag at de kommer til å avhøre flere vitner i saken fredag. Både beboere og ansatte skal ha sett det som skjedde, skriver Adresseavisen.

260 plasser

Sunndal kommune er driftsoperatør for Sunndal asylsøkermottak, som ligger på Sunndalsøra. Det ble opprettet i 1998 og har en ordinær avdeling med 260 plasser og fra januar i år to avdelinger for enslige mindreårige asylsøkere med til sammen 70 plasser.

Krisestab i kommunen

Ordføreren mener innbyggerne i Sunndal har vist stort engasjement overfor flyktningene, og forteller at det har vært få problemer ved mottaket.

– Det har vært noen mindre alvorlige hendelser med ujevne mellomrom. Dette er åpenbart mennesker som kommer med en stor ballast, men jeg mener tonen mellom asylsøkerne og innbyggerne har vært god. Dog er det alltid en fare for at folk blir redde når slike ting skjer, sier Refstie. (©NTB)