Ap tar til orde for en egen helsepersonellkommisjon for å løse rekrutteringsproblemene i helsesektoren.
Ap tar til orde for en egen helsepersonellkommisjon for å løse rekrutteringsproblemene i helsesektoren.Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ap vil nedsette kommisjon som skal finne løsninger på helsepersonellmangel

Arbeiderpartiet vil sette ned en helsepersonellkommisjon bestående av partene i arbeidslivet. Kommisjonen skal finne løsninger på helsepersonellmangel.

– Helsepersonellkommisjonen skal undersøke og komme med forslag om hvordan utdanne, rekruttere og beholde kvalifisert helsepersonell over hele landet, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Arbeiderpartiet.

Hun mener regjeringen mangler en plan for å gjøre noe med helsepersonellmangelen i tiden fremover, og at dette er noe de ikke har levert på.

– Kompetanse skal lønne seg, og det trengs bedre muligheter for karriereutvikling for å beholde dyktige ansatte i helsesektoren. Det temaet skal også drøftes i helsepersonellkommisjonen.

Mette Nord i Fagforbundet stiller seg også bak denne kommisjonen, som lanseres tirsdag.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.