Naturskader fører til stadige større utgifter i Norge, ifølge Finans Norge. Her fra Brumunddal i august, da store nedbørsmengder førte til flom og oversvømmelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Naturskader har kostet Norge over 30 milliarder kroner siden 2008

Klimakostnadene øker, slår Finans Norge fast. Siden 2008 har klima- og værrelaterte skader kostet Norge over 30 milliarder kroner, ifølge ny rapport.

Statistikk som går tilbake til 1980, viser at erstatninger for naturskader har vært spesielt høye de siste årene, ifølge Finans Norge.

Seks av de ti verste årene med naturskader har kommet i løpet av de siste åtte årene. Det foreløpig verste naturskadeåret som er registrert i Norsk Naturskadepool, var 2011. Det ble da gjort skader for nesten 3 milliarder kroner.

– Tallene viser at naturskadene kommer oftere enn før og rammer flere, sier direktør Hege Hodnesdal for skadeforsikring i Finans Norge.

Skadene gjelder både bygninger og innbo hos privatpersoner og næringsliv. I tillegg kommer skader på biler, båter, offentlig eiendom og infrastruktur.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.