Tenk på hva som kan skje, vær forberedt, vær proaktiv og sørg for å koordinere godt med andre offentlige aktører for å nå ut på en god måte når krisen kommer, sa ordfører Harald Furre (H) i Kristiansand under KLPs klimakonferanse i Oslo onsdag. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke

Hva Harald Furre lærte da regnet fosset ned

Kommunens hjemmeside er ikke den viktigste i folks liv, mener ordføreren i Kristiansand.

Ordfører Harald Furre (H) i Kristiansand var invitert til KLPs klimakonferanse i Oslo onsdag for å fortelle om erfaringene han og kommunen har gjort seg etter at de i 2017 ble rammet av flom.

I månedsskiftet september/oktober i 2017 sørget to etterfølgende lavtrykk for 300 mm nedbør i løpet av tre dager. Det resulterte anslagsvis i 2.200 skademeldinger til en verdi av et hundretalls millioner kroner på Sørlandet. De store vannmengdene påførte sørlandsbyen store skader.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.