Administrerende direktør Kari Sandberg synes det fortsatt er altfor få kommuner som stiller krav om fossilfrie byggeplasser. Foto: Magnus K. Bjørke

Ber alle stille krav om fossilfrie byggeplasser

Én av tre gjør det, og seks av ti vil gjøre det. Men alle kommuner bør stille krav om fossilfrie bygge- og anleggsplasser, mener Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).  

– Vi ønsker at kommunene skal stille krav om fossilfrie bygge- og anleggsplasser. Dette er viktig for å skape forutsigbarhet for bedrifter som leier ut anleggsmaskiner. Når de kjøper inn elektriske anleggsmaskiner, er det viktig at de også blir etterspurt, sier administrerende direktør Kari Sandberg i EBA til Kommunal Rapport.

 27 prosent av kommunene stiller krav om at pågående bygge- og anleggsprosjekter er helt eller delvis fossilfrie. 63 prosent sier at de vil stille krav om dette i framtiden, viser en undersøkelse Opinion utførte for EBA i desember i fjor. Ordfører eller rådmann i 180 kommuner har svart på spørsmålene i telefonintervju.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.