Delmål 12.3 i FNs bærekraftsmål: «Innen 2030 halvere andelen matsvinn per innbygger på verdensbasis, både i detaljhandelen og blant forbrukere, og redusere svinn i produksjons- og forsyningskjeden, herunder svinn etter innhøsting». Foto: Britt Glosvik
Delmål 12.3 i FNs bærekraftsmål: «Innen 2030 halvere andelen matsvinn per innbygger på verdensbasis, både i detaljhandelen og blant forbrukere, og redusere svinn i produksjons- og forsyningskjeden, herunder svinn etter innhøsting». Foto: Britt GlosvikFoto: Britt Glosvik
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

2,7 millioner måltider er reddet via smarttelefon

Gjennom Too Good To Go reddes det mat fra Mandal til Svalbard. Flere kommuner har tatt i bruk appen for å minske matsvinnet.

Siden starten i 2016 har det gjennom appen Too Good To Go blitt reddet over 2,7 millioner måltider med overskuddsmat i Norge. Butikker, bakerier, kantiner, kafeer, hoteller, kommuner – alle som produserer mat – registrerer overskuddsmat i appen – og kunder kan gjennom samme app registrere at de vil kjøpe maten til sterkt redusert pris.

Naturlig nok har flest måltider blitt kjøpt i Oslo, 879.000 måltider, men innbyggerne i de andre store kommunene bidrar også etil å nå ett av FNs bærekraftsmål: Å halvere matsvinnet innen 2030.