Håkon Rydland (t.v.) hadde innkalt ordfører Eivind Brenna i Vestre Slidre (t.h.) og skogbrukssjef Arild Haglund i Sør-Aurdal som vitner i saken mot Sør-Aurdal kommune. Her møtes de i gangen før rettsmøtet startet i Valdres tingrett onsdag. Foto: Geir Helge Skattebo, avisa Valdres

Vitnet til fordel for sin eksrådmann

Ordfører Eivind Brenna (V) i Vestre Slidre ga sin tidligere rådmann svært gode skussmål, da han onsdag vitnet i rettssaken mellom Håkon Rydland og Sør-Aurdal kommune. 

– Jeg fortalte retten hvilken jobb Håkon har gjort i Vestre Slidre og den tilliten han oppnådde hos oss for sin faglige kompetanse. Han var god til å opparbeide seg tillit og få kontakt med politikerne, flink til å lytte og til å ta hensyn. Han var også veldig god til å rette seg etter politiske føringer, sier Brenna til Kommunal Rapport etterpå.

Brenna ble ført som vitne for Rydland i gårsdagens muntlige rettsforhandlinger, som varte fra ni om morgenen til halv sju om kvelden.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.