KS’ forhandlingsleder Per Kristian Sundnes og Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied har like stort ansvar for å finne en løsning, mener et klart flertall av administrative skoleledere som har svart på Kommunal-Rapport.nos spørsmål. Skolepolitikerne peker i større grad på KS. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Skolepolitikere forstår lærerne

Streikende lærere møter stor forståelse blant skolepolitikere som uttaler seg om konflikten. En tredel av de administrative lederne forstår at lærerne sa nei til den anbefalte avtalen.

 55 prosent av de administrative lederne som har svart har liten («meget liten», «liten» eller «ganske liten») forståelse for at lærerne sa nei til den anbefalte avtalen og gikk ut i streik. Samtidig uttrykker 33 prosent stor forståelse for lærerne, viser en undersøkelse Kommunal-Rapport.no har gjennomført de siste dagene.

KS vil ikke kommentere resultatene av undersøkelsen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.