Professor Morten Øgård kom med mange råd til kommunedirektørene under Norsk Rådmannsforums topplederkonferanse. Han er faglig leder for Senter for anvendt kommuneforskning ved Universitetet i Agder. Foto: Hanne WienHanne Wien

Professor: Kommunale ledere mangler nødvendig kompetanse

Kommunale ledere er ikke kvalifisert til å fylle kravene til framtidas organisasjoner. Det mener professor Morten Øgård ved UiA.

Styring gjennom hierarkisk struktur og formell autoritet er på vei ut. Inn kommer organisasjonstrenden «network governance», som innebærer nettverkstenkning og samarbeidsstrukturer.

Koordinering på tvers av sektorer blir viktigere. Det samme gjør det eksterne fokuset, i en tid med mer krevende brukere og sentrale myndigheters forventninger om å være bedre, sterkere og nyskapende.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.