Forlik for Ballangen-rådmann

Svenn Ole Wiik ble sparket fra sin stilling som rådmann i Ballangen i februar i år, men etter forlik i tingretten avsluttes arbeidsforholdet 1. mars 2013.

Først ble Wiik politianmeldt  av kommunestyret for korrupsjon, deretter sparket de ham. Først i oktober var politiet ferdig med etterforskingen og besluttet å henlegge saken. Wiik har hele tiden ment at han ikke har begått noen straffbare handlinger, og at oppsigelsen var usaklig. Nå har altså partene møtt hverandre i Ofoten tingrett, og i går kom de fram til et forlik i saken.

– Jeg er først og fremst glad for at saken er over. Det har vært en stor belastning, både å ha en uavklart arbeidssituasjon og ikke minst å være så lenge under politietterforsking, sier Wiik til Kommunal-Rapport.no.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.