Marte Mjøs Persen får fire nye år som ordfører i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Marte Mjøs Persen får fire nye år som ordfører i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Marte Mjøs Persen (Ap) fortsetter som ordfører i Bergen

Arbeiderpartiets Marte Mjøs Persen blir sittende som ordfører i Bergen etter at SV og Rødt besluttet å inngå valgteknisk samarbeid med byrådspartiene.

Partene har forhandlet gjennom helgen, og Ap har sikret seg støtte for sin ordførerkandidat, sier kilder til BA og Bergens Tidende.

De to partiene skal ha blitt enig med byrådspartiene Ap, Venstre, MDG og KrF om å støtte ordførerkandidaten. Til gjengjeld får SV sentrale posisjoner i bystyret.

Høyre hadde håpet å sikre seg ordførerposisjonen ved hjelp av SVs stemmer. Forholdet mellom SV og Ap har vært iskaldt etter at SV ble vraket i byrådsforhandlingene til fordel for KrF.

Det valgtekniske samarbeidet innebærer ingen direkte politiske forpliktelser, men det hindrer høyresiden i å få to viktige posisjoner. Ifølge BA og Bergens Tidende vil Ap også få varaordføreren, og det blir Rune Bakervik.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.