FNB-leder Frode Myrhol forsvarer avtalen som partiet har inngått med de rødgrønne i Stavanger. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Bompengeparti-velgere i Stavanger føler seg lurt

Reaksjonene er sterke blant mange velgere etter at Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) inngikk et samarbeid med de rødgrønne i Stavanger.

Tirsdag ble det kjent at FNB inngår i et valgteknisk samarbeid med Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, Rødt og Miljøpartiet De Grønne.

Flere bompengemotstandere reagerer sterkt på Facebook-siden Bomfritt Jæren NOK er NOK, skriver NRK. Mange bruker sterke ord for å gi uttrykk for at de føler seg lurt, at partiet har sviktet, at politikere ikke er til å stole på, og at partileder Frode Myrhol burde ha gitt beskjed før valget om at samarbeid kunne være en mulighet.

– Vi har hele tiden vært klare på at vi er et blokkuavhengig parti, så det er rart hvis folk blir veldig overrasket over at vi snakker med begge blokkene, sa Myrhol da avtalen ble presentert tirsdag.

Han påpekte videre at MDG i Stavanger er mye mindre enn i Oslo, og at maktbalansen er annerledes. Han slo også fast at FNB og MDG er enige om at gulrot er bedre enn pisk når det gjelder å få folk til å bruke kollektivtilbudet.

– Jeg tror at de som stemte på oss, vil bli veldig fornøyde med det vi greier å få på plass nå, så det bekymrer ikke meg at mange av mine velgere er redde for MDG, sa han.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.