Klikk på kartet nederst i saken for å finne ut hvem som er blitt ordfører og varaordfører.

96 ordførere er klare

To dager etter valget er det klart hvem som blir ordfører i 96 kommuner. Kommunal Rapport følger forhandlingene om ordførervervet i alle kommunene. I kartet, som oppdateres fortløpende, finner du de som er klare. 

Over hele landet forhandler partier for å danne flertall for politikk og posisjoner. I 45 kommuner har ett parti rent flertall og trenger ikke forhandle. I 51 kommuner er det så langt blitt enighet om en avtale - valgteknisk eller mer omfattende politisk.  

Store bevegelser blant velgerne gjør forhandlingene ekstra vanskelige etter dette valget. Senterpartiet går kraftig fram, Arbeiderpartiet nesten like mye tilbake. Samtidig styrker de mindre rødgrønne partiene seg og i en rekke kommunestyrer kommer det inn bompengemotstandere og nye bygdelister.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.