– Eg? Eg gjør bare jobben min og er en beskjeden bergenser, sier Geir Davidsen (66), HR-direktør i Hordaland fylkeskommune. Foto: Hordaland fylkeskommuneHordaland fylkeskommune

Raus sjef med stor entusiasme

HR-direktør Geir Davidsen er sentral når 6.000 ansatte skal forenes i Vestland fylkeskommune.

PROFIL 3

Geir Davidsen (66), HR-direktør i Hordaland fylkeskommune

Begrunnelse

Han gjør «en formidabel jobb», ifølge både ledelse og ansatte, i den store sammenslåingen hvor Hordaland og Sogn og Fjordane skal bli en ny organisasjon fra 2020 – Vestland fylkeskommune. 

 

Slik stemmer du på Geir Davidsen: Send kodeord PROFIL 3 til nr 2377. Hver stemme koster 3 kroner. 

109 kommuner og 13 fylkeskommuner arbeider med å slå seg sammen fra 2020. Dette er store og vanskelige omstillingsprosesser. Ansatte på alle nivåer, i to eller flere kommuner, skal gå sammen i en helt ny organisasjon. Det krever sin personalsjef. 

Sammenslåingen av Hordaland og Sogn og Fjordane involverer nær 6.000 ansatte. HR-direktør Geir Davidsen framheves av både ledelse og tillitsvalgte i begge fylker for en innsats utenom det vanlige. 

– Som HR-direktør gjør han en formidabel jobb i sammenslåingsprosessen. Han er raus, real og rettferdig – rett fram, løsningsorientert og utrolig kunnskapsrik, er attesten fra fylkesrådmann i Hordaland Ingrid Holm Svendsen.

Davidsen har vært personalsjef og HR-direktør i Hordaland fylkeskommune i 23 år og har jobbet 40 år i offentlig sektor. Men selv etter så mange år har han bevart nysgjerrigheten og evner å tenke nytt, mener Svendsen. 

I sammenslåingen samarbeider han tett med personalsjefen i Sogn og Fjordane, Toril Einarsen, som mener Davidsen er mer opptatt av mennesker enn detaljer i prosessene. Hans personlighet og væremåte framstår som oljen i organisasjonsmaskineriet. 

– Han er nok ikke den flinkeste til å rydde opp i løse tråder i prosjektet, men han har stor omsorg for medarbeiderne og inngir trygghet. Med sin entusiasme får han folk med seg, på å jobbe sammen mot et felles mål, sier hun.

Davidsen mottar nyheten om sitt kandidatur slik: 

– Eg? Eg gjør bare jobben min og er en beskjeden bergenser. Det var overraskende, og veldig hyggelig. 

I en stor sammenslåing, hvor Hordaland er mye større enn Sogn og Fjordane, understreker han likeverdighet mellom partene. 

Han framhever at han har flinke folk rundt seg og gode relasjoner til de ansatte. Det underskriver Rune Stadnes på, hovedtillitsvalgt for Unio. 

– Selv når det er vanskelige avgjørelser som skal tas, oppfattes han som en som vil de ansatte vel. Han lytter og kan forandre mening når gode argumenter for det, sier han.

Det var nylig 80 overtallige i de videregående skolene i Hordaland, men etter en grundig jobb sammen med de tillitsvalgte fant staben hans jobb til nesten alle, forteller Stadnes. 

Les mer om kåringen av Årets kommuneprofil her

Dette er de andre kandidatene:

PROFIL 1: Lan Marie Nguyen Berg, I spissen for ambisiøs miljøpolitikk

PROFIL 2: Ole John Østenstad,  Har gjort kommunen til eit mønsterbruk

PROFIL 4: Egil Mølland, Mann med mange hatter og pågangsmot

PROFIL 5: Márjá Eira, En pådriver for gode tjenester

PROFIL 6: Nina Jentoft, I spissen for å snu et barnevern i krise

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.