Elin Wikmark Darell fikk 49 prosent av stemmene i Årets kommuneprofil. Foto: Morten Wold, Stjørdal kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

IT-sjef er Årets kommuneprofil

Elin Wikmark Darell er Årets kommuneprofil 2013, etter en thriller av en avslutning i avstemningen.

I en svært spennende avstemning gikk Darell til slutt av med en klar seier, foran Tinn-rådmann Rune Lødøen.

– Dette ble dyrt for Stjørdal kommune, spøker Darell når hun blir fortalt resultatet av avstemningen.

– Folk så på nettet i morges at det var jevnt, så mange stemte ivrig.

Darell endte med 49 prosent av stemmene, mens Lødøen fikk 41 prosent. De to var suverene i avstemningen, foran Marta Finden Halset (8 %), Monica Mæland (1 %) og Ola Helstad (1 %).

- Må samarbeide

– Hva føler du nå?

– Veldig beæret, det oppleves som å bli sett. Spesielt er det morsomt at det ikke bare er ordfører og rådmenn som vinner denne kåringen. Det er så mange flinke mellomledere og ansatte ute i norske kommuner, som gjerne skulle ha fått en slik oppmerksomhet. Så er det artig at det er noen som holder på med teknologi som vinner, det er stor oppmerksomhet om det i kommunene nå.

Darell har vært IT-sjef i Stjørdal siden 1998, og kom da fra samme stilling i Malvik. De siste årene har seks kommuner gått sammen i et samarbeid i Værnesregionen. Å samarbeide innen teknologi er helt avgjørende, mener Årets kommuneprofil.

– Kommunen er kompleks, enten den er liten eller stor. Det er mange fagsystemer fra vugge til grav, og kravene er for store til at enkeltkommunene kan møte dem alene. I stedet har alle noe å bidra med inn i samarbeidet i vår region.

Får data inn i journalen

Darell håper utmerkelsen vil være god omdømmebygging for regionen, og vise at den ligger i front i bruk av teknologi.

– Hva er det nyeste dere har gjort, som du vil skryte av?

– Det er nok at vi henter signaler fra elektroniske målere inn i den elektroniske pasientjournalen. Der har vi først ute. Teknologien har lenge vært på markedet, men vi må få informasjonen inn i pasientjournalen. Her har vi brøytet vei i samarbeid med leverandører, sier Årets kommuneprofil.

Darell er den sjette vinneren av Årets kommuneprofil, kåringen Kommunal Rapport innstiftet i 2008.

– Vi vil skape oppmerksomhet om personer som utmerker seg i Kommune-Norge. Vi vil løfte dem fram – til inspirasjon og nytte, sier sjefredaktør i Kommunal Rapport, Britt Sofie Hestvik.

– Det er veldig gledelig at leserne har stemt fram Darell til Årets kommuneprofil. Hun står for en framtidsrettet innsats på et svært viktig område for Kommune-Norge, i en stor og viktig region. Duellen med Rjukan og Lødøen viser at det var to svært gode kandidater til prisen. At vi for første gang kan kåre en mellomleder til Årets kommuneprofil er også veldig hyggelig, sier Hestvik.

Les neste utgave av ukeavisa Kommunal Rapport for et større intervju med Årets kommuneprofil.

2013: IT-leder Elin Wikmark Darell i Stjørdal/Værnesregionen, for å være i front innen digitalisering og velferdsteknologi.

2012: Ordfører Helge André Njåstad (Frp) i Austevoll for å ha snudd økonomien i kommunen fra minus til pluss og skapt optimisme.

2011: Tidligere Smøla-ordfører Iver Nordseth (V) for å ha gjort Smøla til Norges første vindkraftkommune.

2010: Rådmann Evy-Anni Evensen fra Lyngdal fordi hun er en spydspiss for informasjonsteknologi i helse- og omsorgssektoren.

2009: Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) for sitt langsiktige arbeid med omdømmebygging og næringsutvikling.

2008: Hasvik-ordfører Eva Husby (Ap) fordi hun fikk rikspolitisk gjennomslag for å heve vraket av ubåten Murmansk

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.