Tidligere fylkestopp i Sogn og Fjordane kan få tre års fengsel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixTerje Pedersen / NTB scanpix

Påstand om tre års fengsel for tidligere fylkestopp

Politiet ba tirsdag om tre års fengsel for en tidligere fylkestopp i Sogn og Fjordane som skal ha kjøpt en rekke ting på fylkeskommunens regning.

En champagnekjøler, et lydanlegg, en røykmaskin, flere droner og en lavvo er blant gjenstandene politiet mener at mannen kjøpte på fylkeskommunens regning, melder  NRK.

Politiet ba i tingretten tirsdag om fengsel i tre år for den tiltalte mannen. På vegne av fylkeskommunen krevde aktor, politiadvokat Magnus Engh Juel, en erstatning på opptil fire millioner kroner.

Mannen har vedgått delvis straffskyld ettersom han erkjenner å ha brukt mellom 150.000 og 200.000 fylkeskommunale kroner på ulovlig vis. Den tiltalte har måttet svare for bruk av 3,7 millioner kroner som politiet mener han, en lokal fotballklubb og andre rundt ham fikk nytte av.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.