Kommunalminister Monica Mæland (H), helseminister Bent Høie (H)(t.v.) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) kommenterer regjeringens oppfølging av redegjørelsen fra Fylkesmannen i Hedmark om Tolga-saken, der tre brødre ble registrert  som psykisk utviklingshemmede og satt under vergemål. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix
Kommunalminister Monica Mæland (H), helseminister Bent Høie (H)(t.v.) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) kommenterer regjeringens oppfølging av redegjørelsen fra Fylkesmannen i Hedmark om Tolga-saken, der tre brødre ble registrert som psykisk utviklingshemmede og satt under vergemål. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpixCornelius Poppe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 220 har meldt fra om uønsket vergemål

220 personer har meldt fra til fylkesmennene at de har fått oppnevnt verge mot egen vilje. Antallet kan bli oppjustert.

Det viser en opptelling Statens sivilrettsforvaltning har gjort. Tallet 220 inkluderer alle saker der vergehaver har uttrykt ønske om å avslutte vergemål, og fylkesmannen har begynt å behandle saken. I tillegg kan det ha kommet inn henvendelser som ennå ligger på vent.

Av de 220 sakene er 18 meldt til Fylkesmannen i Nordland, 16 til Fylkesmannen i Rogaland og 26 til Fylkesmannen i Møre og Romsdal. De øvrige fylkesmannsembetene har ikke oppgitt egne tall til Kommunal Rapport.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.