67 bygninger gikk tapt i brannen i Flatanger i 2014, noe som førte til ca. 80 millioner kroner i forsikringsutbetalinger. Foto: Ove Magne Ribsskog, Flatangernytt/NTB scanpixOve Magne Ribsskog/Flatangernytt / NTB scanpix

Måtte ut med 35,5 mill. etter forlik

En av de mest omfattende brannene i norsk etterkrigshistorie førte til et hemmelig forlik mellom forsikringsselskap og nettselskap. Nå, åtte måneder etter at avtalen ble inngått, kan du lese den her.

Det var tilbake i januar 2014 en lyngbrann brøt løs i Flatanger kommune i Trøndelag. Etter at flammene omsider var slukket, kunne brannsjefens rapport fortelle at et område på 15 kvadratkilometer var avsvidd. 250 brannmenn, 100 personer fra Sivilforsvaret, to kystvaktskip, ambulanser, seks helikoptre, redningsskøyte, og frivillige hadde vært i sving for å få stoppet brannen. Totalt 67 bygninger gikk tapt.

Betalte ut 80 millioner, krevde regress

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.