Byggingen av nye Finnsnes Ungdomsskole i Lenvik kommune har skapt bruduljer for kommunen. Nå har både ESA og Kofa sagt at de brøt loven da de brukte feil anbudskode. Foto: Fredrik Kampevoll

Vurderer rettssak etter Kofa-brudd

ESA har tidligere sagt at Lenvik kommune brøt EØS-reglene i forbindelse med en anbudskonkurranse. Nå slår også Kofa fast at kommunen har brutt reglene for offentlige anskaffelser. Innklager vurderer å ta kommunen til retten.

Lenvik kommune brukte feil anbudskode da en anbudskonkurranse ble utlyst. Tidligere denne uken meldte Kommunal-Rapport.no at ESA mente kommunen hadde brutt EØS-reglene. Nå er dommen fra Kofa klar.

«Lenvik kommune har foretatt en ulovlig direkte anskaffelse ved å benytte feil CPV-kode ved angivelse av hovedanskaffelsen», heter det.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.