Forsendelser med Moderna-vaksine er trolig snart på vei til Norge.
Forsendelser med Moderna-vaksine er trolig snart på vei til Norge.Foto: Michael Holahan/The Augusta Chronicle via AP/NTB scanpix

Vaksinasjonen er i gang i minst 64 kommuner

Minst 64 av 356 av Norges kommuner har startet koronavaksinasjon. Det viser VGs oversikt over fordelte og satte vaksinedoser i Norge.

Kommunene rapporterer tall til Folkehelseinstituttet (FHI), men disse tallene er så langt ikke offentliggjort. VGs tall er derfor basert på avisens egne undersøkelser.

Den første koronavaksinen i landet ble satt i Oslo 27. desember, men mandag denne uken er regnet som det egentlige startskuddet for vaksineringen.

I ukene som kommer, vil Norge motta rundt 40.000 doser i uka av vaksinen fra Pfizer og BioNTech. I tillegg kommer det i januar og februar 67.000 doser av Modernas koronavaksine, som kan bli godkjent av EU for bruk i Norge denne uken.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.