Statsforvalteren har frikjent Bærum kommune etter gjennomgang av hendelsesforløpet på Stabæktunet sykehjem, der ti personer døde av korona etter et større smitteutbrudd.
Statsforvalteren har frikjent Bærum kommune etter gjennomgang av hendelsesforløpet på Stabæktunet sykehjem, der ti personer døde av korona etter et større smitteutbrudd.Foto: Lise Åserud / NTB

Bærum kommune frikjent etter tilsyn på sykehjem

Statsforvalteren har gjennomgått hva som skjedde da Stabæktunet sykehjem ble hardt rammet av koronasmitte i vinter. Kommunen er frikjent i saken.

Statsforvalteren i Oslo og Viken har gjennomgått hendelsesforløpet på Stabæktunet sykehjem da 36 beboere ble smittet, og ti døde, med koronasmitte i vinter.

I et brev til kommunen skriver de at sykehjemsansatte hadde gjennomført øvelser, iverksatt tiltak og rutiner, i tråd med hva som kunne forventes før utbruddet, skriver Budstikka.

Statsforvalteren har derfor konkludert at det ikke er grunnlag for sak rundt smitteutbruddet på Stabæktunet sykehjem.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.