I vinter fullførte Ruter en omfattende gransking av mulig korrupsjon i selskapet. Men rapporten er hemmelig. Nå ber et flertall i bystyrets samferdselskomité om at samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) sørger for innsyn. Foto: Patrick da Silva Sæther.

Krever innsyn i hemmelig rapport

Ap, SV og Frp i samferdselskomiteen i Oslo krever å få innsyn i en granskningsrapport fra Ruter om mulig korrupsjon.

Ruter startet sin egen gransking for å komme til bunns i om også de var involvert i saken da korrupsjonsskandalen i Unibuss. I vinter leverte revisjonsselskapet BDO granskningsrapporten.

Men på tross av at Ruter er et kommunalt selskap som årlig får rundt 2,5 milliarder kroner i offentlige penger, har Ruter valgt å holde innholdet hemmelig. Styreleder Bernt Stilluf Karlsen ønsker ikke å offentliggjøre rapporten av hensyn til de ansatte. Selv dersom enkeltnavn sladdes, mener styrelederen at det vil være enkelt å finne ut av hvilke ansatte det er snakk om.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.