I et intervju om forventet folketallsutvikling kritiserer distriktsminister Linda Hofstad Helleland SVs distriktspolitikk og mener SV står for en politikk som gir mindre utvikling og aktivitet i distriktene. Det får lederen av Stortingets kommunalkomité Karin Andersen (SV) til å reagere.  Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Debatt

– Må ty til usannheter for å angripe SV

Det er trist at Helleland må ty til rene usannheter for å angripe SV og ikke svarer på hvorfor de har kuttet i det som kunne gitt hjelp til flere arbeidsplasser i distriktene.

Det er ikke fnugg av bevis for at regjeringens skattelette til de rikeste har skapt en eneste arbeidsplass, mens det er lett å se at de meste av pengen har havnet i sentrale strøk.

SV har isteden lagt penger på bordet for å få til oppstart av flere bedrifter, bredbånd og bedre veier i distriktene. SV har flyttet penger fra gigantmotorveger i sentrale strøk nettopp til distriktene, for det er der flaskehalsene for næringslivet er.

Vi har prioritert kommuneøkonomi så de kan være moderne og være gode medspillere for næringslivet og attraktive for folk.

De har endret og vridd virkemidlene til næringsstøtte slik at distriktsprofilen er vekk og unnlatt å være med på helt nødvendig endringer slik at staten risikoavlaster bedrifter som bidrar i det grønne skiftet.

Og når det gjelder EØS bruker ikke regjeringen handlingsrommet som er der for direkte støtte til etablering, oppstart og markedsføring i distriktene, mens de måker ut skattelette ingen kan bevise virkningen av.

Dette er villet politikk fra Høyre og Helleland og det er dårlig distrikts- og næringspolitikk.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.