I april bestemte bystyret i Oslo at den voldsutsatte læreren skulle få erstatning og beklagelse. Ennå har han ikke sett noe til pengene.

I april bestemte bystyret i Oslo at den voldsutsatte læreren skulle få erstatning og beklagelse. Ennå har han ikke sett noe til pengene.

Foto: Agnar Kaarbø

Voldsutsatt lærer i Oslo har ventet fem måneder på erstatningspenger

En voldsutsatt lærer ble i april lovet 350.000 kroner i erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune. Fem måneder senere venter han fortsatt.

Læreren Clemens Saers ble arbeidsufør etter at han i 2014 ble angrepet av en elev mens han underviste på Oslo Handelsgymnasium. Eleven ble dømt til seks måneders fengsel, skriver Dagsavisen.

Saers gikk til søksmål mot Oslo kommune for manglende risikovurdering av eleven, samt at lærerne ikke var informert om elevens voldshistorikk. Han tapte saken, og anket til Høyesterett.

I april i år bestemte Oslo bystyre at Saers skulle få 350.000 kroner i erstatning, samt en beklagelse fra Oslo kommune for måten hans arbeidsgiver har taklet saken på.

Men verken penger eller beklagelse har den voldsutsatte læreren sett noe til, til tross for at han har purret skriftlig til byrådslederen.

– Det er skammelig, og ikke så mye mer å si om den saken, sier Saers til avisen.

Kommunen opplyser at Saers skal få den skriftlige beklagelsen fra Oslo kommune, mens Utdanningsetaten opplyser at de 1. september fikk i oppdrag å utbetale pengene – og at dette vil gjøres snart.

(©NTB)