Det er nå flertall i bystyret i Oslo for å gi erstatning og unnskyldning til den voldsutsatte læreren Clemens Saers.

Det er nå flertall i bystyret i Oslo for å gi erstatning og unnskyldning til den voldsutsatte læreren Clemens Saers.

Foto: Agnar Kaarbø
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Bystyret i Oslo vil gi erstatning og beklage til voldsutsatt lærer

Åtte år etter at en lærer i Oslo ble angrepet og tatt kvelertak på av en elev, snur bystyret i Oslo og vil både gi erstatning til og beklage overfor læreren.

Årsaken er at Venstre har snudd i sitt syn på saken, skriver Aftenposten. Det er dermed flertall i bystyret for å gi læreren kompensasjon.

Fikk varige skader

Det var i 2014 at den da18 år gamle eleven tok kvelertak på læreren Clemens Saers mens han underviste på Oslo Handelsgym.

Andre elever i klassen oppfattet at læreren var i livsfare og grep inn. Saers fikk varige skader i strupen og posttraumatisk stressyndrom etter hendelsen. Eleven ble dømt til seks måneders fengsel av Oslo tingrett.

Venstre har tidligere vendt tommelen ned til forslag fra Folkets Parti FNB og Høyre om erstatning. Sammen med byrådspartiene ville de heller etablere en generell erstatningsordning som skulle gjelde for alle ansatte i kommunen som ble utsatt for vold.

Ønsker beklagelse

Det har imidlertid vist seg såpass vanskelig å få til en slik ordning at partiet nå har snudd. De ønsker fremdeles en generell ordning, men ønsker at Saers nå skal få kompensasjon for volden han ble utsatt for.

– Det vil ikke være noe poeng for meg om de beklager selve hendelsen. Det jeg ønsker er en beklagelse fra kommunen for oppførselen fra min arbeidsgiver etter hendelsen, sier Saers til avisen.

(©NTB)