Oslo handelsgymnasium. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo handelsgymnasium. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixJon Olav Nesvold / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Lærer saksøker Oslo kommune etter å ha blitt overfalt av elev

En lærer har saksøkt Oslo kommune etter at han i 2014 ble overfalt av en elev og fikk livsvarige skader. Nå starter rettssaken.

Clemens Saers, lektor ved Oslo handelsgymnasium, ble angrepet av en 18 år gammel elev som kom inn i klasserommet hans og krevde penger av en annen elev, ifølge NRK. I et basketak endte 18-åringen opp med å gripe tak i Saers’ strupehode, som ble permanent skadd etter hendelsen.

18-åringen ble dømt til 60 dagers fengsel og samfunnsstraff for to tilfeller av vold og trusler.

Saers ble diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse og er i dag sykmeldt. Han mener verken skolen eller kommunen gjorde nok for å advare om eleven.

– Vi som jobbet på Handelsgym, hadde ikke fått informasjon om at vi hadde såpass farlige elever rundt oss. Jeg tar denne saken først og fremst fordi det er tusenvis av lærere etter meg som skal oppleve en mye tryggere arbeidsplass, sier Saers.

Toini Oulie-Hauge hos kommuneadvokaten i Oslo kommune sier imidlertid at kommunen har gjort det den kunne i denne saken.

– For å bli erstatningsansvarlig, må kommunen ha opptrådt grovt uaktsomt, og kommunen mener at det ikke er noen som har gjort det, sier hun.

Oulie-Hauge sier saken er lei, men at kommunen mener det likevel ikke er grunnlag for oppreisningserstatning.

Mandag starter rettssaken i Oslo tingrett.

(©NTB)